sâmbătă, 7 iulie 2012

spirale - rezervat

Spirala, stravechi simbol carpato-dunarean. Spirala ca simbol, poate fi gasita in cultura multor popoare vechi. La celti, spirala simpla, care se invirte in sens orar, intruchipeaza soarele. Spirala cu cercurile largi, departate unele de altele, simbolizeaza soarele puternic al verii. Pe masura ce spiralele se apropie, se comprima, simbolul se schimba, sugerind micsorarea zilelor si apropierea de iarna. Frumos, nu?
Intrepatrunderea civilizatiei dacice cu cea celtica este demonstrata si foarte interesant de studiat, macar ca simpla informatie de cultura generala.
Simbol stravechi sau nu, spirala ramine un motiv geometric deosebit si tentant, atit pentru creatori, cit si pentru amataorii de bijuterii.
Aici am folosit-o la crearea unor margele din fimo, de culori diverse, unele solare, altele nu :). Margele sint aplatizate putin, fixate intre ele cu pinuri de culoarea bronzului. Colierul are 49 cm si se inchide  cu lant, care permite reglarea lungimii pina la min. 43 cm. Unicat.

vineri, 6 iulie 2012

zodii - VARSATOR - comanda

Pentru zodia VARSATOR, se recomanda pietre albastru ciel, iar pietrele semipretioase protectoare ale zodiei sint: acvamarinul, ametistul, chihlimbarul, granatul, hematitul, jaspul, lapis lazuli, ochi de soim, onix, opal, turcoaz.
Eu am folosit la bratara turcoaz, opalit, jasp si acvamarin si am creat un unicat pentru o doamna.

joi, 5 iulie 2012

colectia LA MARE - rezervat

Cercei pe baza metalica rotunda, 14 mm diametru, cu tija si inel pe baza filigranata, reglabila, cu cabochoane din fimo, handmade. Culorile ne duc iar cu gindul la valuri, nisip si rasarituri. Unicat - 23 lei.

miercuri, 4 iulie 2012

marți, 3 iulie 2012

accesorii suparate

Accesorii pentru bijuterii rock&gothic, la cerere. Mai am si alte materiale care se inscriu in categoria asta, lanturi, dantela neagra, snururi de piele si mai vad ce mai gasesc prin casa :)

luni, 2 iulie 2012

zodia gemeni - rezervat


Bratara-amuleta, cu pietre semipretioase recomandate zodiei gemenilor. Are pietre de carneol, citrin, agat si jad, recomandate zodiei, care mai sint si galbene predominant, culoare a zodiei, deasemeni. O broscuta sculptata in carneol, un distantier din argint tibetan cu simbolul zodiei si incuietoarea tip toggle, o fac speciala. Unicat - 20 lei.


the power of color

Set format din colier, bratara si cercei, din coral. 




Coralul are culori de la roz piersica la rosu inchis si forme diverse, respectiv margele rotunde, alungite, clepsidra si tepi. Sint pe fir de nailon, cu inchizatori magnetice, usor de folosit si sigure.
Unicat. 20 lei colierul, 14 bratara, 5 lei cerceii. Setul beneficiaza de reducere, adica toate cele 3 piese sint 36 lei.