miercuri, 10 aprilie 2013

de ce nu-mi place sa lucrez comenzi

Am o clientela deja, un numar mic de persoane care ma cunosc si carora le cam stiu gusturile. Periodic, mai vor sa vada si alte persoane ce mesteresc, mai cumpara, unele vor ceva anume. Dupa vreo 2-3 experiente nefericite, am ajuns sa ma cam blochez cind mi se cere "vreau asa si asa". Nu ca as fi eu mofturoasa, sper, ci pentru ca, in situatii din astea, clienta are ceva in minte si eu nu am cum sa stiu ce anume. In plus, foarte putine persoane stiu sa descrie ce doresc. De obicei, fac mai multe variante pe ideea comenzii, stiind ca, oricum, o sa placa cuiva, cindva. Sau nu, astea-s riscurile, nu? Dar cind tu, plina de bunavointa, prezinti 5 variante si esti intrebata "dar altele nu mai aveti?", sau te duci cu traista de zdranganele, care mai sint si grele si ti se spune "mai aveti si altele?", cum sa nu-ti iesi din pepeni?!?
Asadar, aviz amatorilor&amatoarelor :)
Executarea unei comenzi este, in principiu, o exceptie si o fac cu drag, cu conditia sa mi se spuna deslusit ce anume se doreste, eventual cu ceva poze adunate de pe net, care sa exemplifice ideea.
Altfel, cui ii place ce vede la mine bine, cui nu, iarasi bine.
Ce pun aici este panoul cu propuneri de flori pentru par, care vor fi atasate unori agrafe, clame, clipsuri sau bentite din plastic sau dantela elastica. Nu sint finisate, nu au cusute margelele din centru, care imita staminele, pot fi combinate intre ele la dorinta. Dar, in afara de vreo 2, le voi face dupa capul meu si cred ca o sa-si gaseasca stapine, mai ales ca s-a anuntat sosirea, iminenta, a primaverii!
ps. Florile pot fi si brose, sau chiar brosa si agrafa pentru par, in acelasi timp. In general nu prea mai fac brose, pentru ca nu multa lume doreste asa ceva.