marți, 8 mai 2012

calcedonia albastra

cercei cu pietre de calcedonie albastra, fatetate. elementele metalice sint argintate, iar cercelul propriu zis, din argint. lungimea cerceilor 8,5 cm. unicat - 27 lei
fotografia nu reda frumusetea pietrelor, dar descrierea de mai jos, da!

Calcedonia albastra: In domeniul bijuteriilor, numele de Calcedonie este atribuit doar luminii albastre translucide si ceroase, de culoarea cerului albastru. Este mentionat in diferite diagrame despre pietrele norocoase in functie de data nasterii, ca piatra norocoasa pentru toate semnele zodiacale, cu exceptia Taur, Scorpion si Sagetator. Talisman norocos pentru zodia Rac. In secolul XVI era folosit de magicieni pentru a disipa fanteziile si iluziile. Era candva purtat de marinari pentru a-i proteja de inec. In Italia, femeile poarta calcedonie pentru a spori lactatia.
    Calcedonia albastra ajuta la verbalizarea gandurilor si sentimentelor cunoscute sau nu, radiaza pace. Este o piatra ideala pentru barbati dar si pentru femeile care doresc si sunt gata sa-si exprime direct, fara ocolisuri, ceea ce sunt si gandesc. Poate fi purtata oriunde se doreste mentinerea starii de calm. Poate fi plasata pe orice parte a corpului unde se doreste un efect de calmare, racorire, energizare fina. Permite accesul la propriile ganduri si sentimente si aducerea lor la viata.

Un comentariu: